Člen největší lázeňské skupiny v České republice
Lázně Luhačovice, akciová společnostLogo Lázně Luhačovice

Aktuality z lázní

Omezení pohybu osob a vozidel v lázeňském areálu

Od srpna 2016 až do března 2017 bude pokračovat modernizace energetického hospodářství Lázní Luhačovice, a.s. V loňském roce bylo v hotelech Palace a Morava centrální zásobování teplem prostřednictvím páry nahrazeno lokálními plynovými kotelnami. Letos bude základním úkolem nahrazení centrálního rozvodu páry horkou vodou.


Cílem je přechod na novou efektivnější technologii a po více než padesáti letech nahrazení již dosluhujícího parovodu. Výroba tepla bude nejen ekonomicky výhodnější, ale i šetrnější k životnímu prostření. Nespornou výhodou bude i jednodušší regulace tepla v jednotlivých objektech. Ve Společenském domě, Lázeňské poliklinice a v divadle se úpravy dotknou i rozvodu tepla uvnitř objektu.

Nejviditelnější budou výkopové práce, bez nichž se realizace neobejde. Budou se týkat hlavních dvou větví - od centrální výtopny (nad Centrálními lázněmi) k dětským léčebnám a od centrální výtopny k Inhalatoriu. Prioritou naší společnosti je dobu výstavby minimalizovat.


Předpokládaná omezení


Parkování

od 23.8.2016 do března 2017 bude omezen provoz a zmenšena kapacita parkoviště u Lázeňské polikliniky.


Výkopové práce

15.8. - 30.9.2016 - Realizace výkopových prací na první linii parovodu bude probíhat od centrální výtopny (nad Centrálními lázněmi) k hotelu Jestřabí až po soutok řeky Šťávnice a Pozlovického potoka vedle parkoviště u Lázeňské polikliniky. Druhá linie bude směřovat od Centrálních lázní podél dětského hřiště až k dětským léčebnám Vítkov a Miramonti.

30.9. - 15.11.2016 - Výkopové práce budou pokračovat podél Lázeňské polikliniky, Jurkovičova domu a divadla až po Inhalatorium s odbočkou ke Společenskému domu. Průjezd vozidel bude možný s omezením.


Záběr pozemků v lázeňském areálu

20.8. - 15.11.2016 - Po dobu výkopových prací budou postupně vznikat úložiště materiálu na následujících místech:

  • u dětského hřiště poblíž dětské léčebny Vítkov
  • parkoviště u Lázeňské polikliniky
  • travnatá plocha u hotelu Jurkovičův dům
  • dvě místa na Lázeňském náměstí

Všechna místa, na kterých budou prováděny výkopové práce, a úložiště materiálu budou řádně označena a zabezpečena. V období od 15.8. do 15.11.2016 s výjimkou nedělí a svátků může od 8 do 17 hodin nárazově docházet ke zvýšení hlučnosti.


Za případné komplikace se všem hostům a návštěvníkům lázní omlouváme.



zpět na další aktuality




Starší aktuality:

2015

2014

2013
Úvodní strana | Mapa webu | Kontakt
Lázně Luhačovice, a.s., Lázeňské náměstí 436, 763 26 Luhačovice, ČR, telefon: +420 577 682 111, e-mail: info@lazneluhacovice.cz, www.lazneluhacovice.cz
Věrnostní programy Člen svazu léčebných lázní Člen AHR ČR Zápatí stránky