Člen největší lázeňské skupiny v České republice
Lázně Luhačovice, akciová společnostLogo Lázně Luhačovice

Aktuality z lázní

Uhličité koupele přímo v dětských léčebnách

Dětští pacienti budou moci od března příštího roku využívat blahodárné účinky koupelí v přírodní minerální vodě přímo v objektu dětské léčebny Miramonti. Až dosud totiž museli za nejtypičtější luhačovickou procedurou docházet až do Inhalatoria.

Do dětských léčeben bude přivedena minerální voda z pramene Nová Janovka, který byl získán v roce 1987 vrtem do hloubky 30,5 m severovýchodně od budovy Inhalatoria. Jedná se o přírodní léčivý zdroj s vysokou vydatností, která činí 60 l/min.

„Minerální voda bude dodávána potrubím od vrtu do vzdálenosti celých 900 m. Práce spojené s přívodem budou zahájeny na začátku října a předpokládáme, že budou trvat do konce letošního roku. Bude se jednat především o výkopové práce, ale na části úseku bude použita bezvýkopová technologie formou tzv. řízených protlaků s minimálními zásahy do komunikací. Nicméně lokálnímu omezení a uzávěrkám v lázeňském areálu se nevyhneme,“ popsal plánované kroky vedoucí střediska technických služeb Radek Skovajsa. Samotné rozšíření balneoprovozu bude dokončeno v únoru 2016. V přízemí budou instalovány 4 tradiční nerezové vany se dvěma plášti, které umožní šetrný ohřev vody přímo ve vaně. Při tomto způsobu ohřevu dochází k minimálnímu úniku oxidu uhličitého, jehož množství určuje kvalitu a účinky poskytované procedury.





zpět na další aktuality




Starší aktuality:

2015

2014

2013
Úvodní strana | Mapa webu | Kontakt
Lázně Luhačovice, a.s., Lázeňské náměstí 436, 763 26 Luhačovice, ČR, telefon: +420 577 682 111, e-mail: info@lazneluhacovice.cz, www.lazneluhacovice.cz
Věrnostní programy Člen svazu léčebných lázní Člen AHR ČR Zápatí stránky